New York diary

Nycin reissusta on kulunut jo kuukausi. Kuukausi siitä että tultiin kotiin ja yli, että edes lähdettiin reissuun. En ole osannut jotenkin käsitellä vieläkään koko reissua kokonaisuutena. Se oli uskomattoman upea ja niin pitkäaikainen unelma etten oo edes ehkä tajunnu, että tuli tosiaan oltua Nycissä 10päivää ja nähtyä sekä koettua niiiiin paljon. Enkä tiedä oikein miten purkaa kaikki tunteet, tuoksut ja ajatukset postauksiin – ettei välistä jää jotain oleellista tai tunnelma jää valjuksi.

Haluisin kuitenkin purkaa kaiken, jotta ne jää ylös ja saan elää kaikki päivät ja fiilikset uudestaan ja uudestaan – ennen seuraava kertaa koska Nyciin on pakko päästä. Sydämestä ja sielusta jää ympäri maailmaa reissatessa paloja sinne ja tänne, toisiin paikkoihin vähän enemmän kun muualle ja useimmiten ihan huomaamatta. New Yorkiin jäi paljon,mutta sain takas vielä reilummin. Ehkä teen ihan rehellisen päiväkirja-tyyppisen ratkaisun ja käsittelen jokaisen päivän ihan omanaan. Ettei jää mitään välistä. <3

Top of the Rock

Muuten ei oltu ennakkoon suunniteltu ajankohtia tai päiviä, milloin mennään minnekin tai mihin nähtävyyteen. Käytiin ihan fiiliksen ja tietty vähän säätilan mukaan eri paikoissa, koska Liberty islandin -lauttamatkalle ei tehnyt mieli lähteä kovin tuulisena päivänä ettei jäädy pystyyn lautalla istuessa :D. Olin kuitenkin päättänyt, että Top of the Rockissa käydään ihan heti aamusta, kun päivä on vasta sarastamassa.

Käytiinkin varaamassa edeltävänä iltana Top of the Rock:n lipunmyynnissä maanantain aamunousulle liput, kun ilmeisesti tiettyyn ajankohtaan pääsee huipuille vain tietty määrä ihmisiä kerralla – sinällään todella hyvä, ettei ole liiaksi tungosta vaan saa nauttia rauhassa. Me varattiin meidän liput klo. 8.30 nousuun mikä osoittautui varsin mahtavaksi ajankohdaksi! Meidän lisäksi aamuvarhaisella  huipulla oli nimittäin vain neljä muuta ihmistä, joten saatiin todella olla rauhassa ja ottaa kuvat ilman, että jokaisessa kuvareunassa näkyisi joku muu turisti :D. Tykkäsin Top of the Rockin näköalatasanteesta ja sieltä avautumasta maisemasta ehkä inasen enemmän, kuin Empire state buildingin. Täältä nimittäin näki Empiren kunnolla kuin myös Central Parkin, Chrysler buildingia unohtamatta. Ja muutenkin näköalatasanne oli kiva, koska se oli kahdessa kerroksessa eikä ylimmässä tasanteessa ollut verkkoaitaa tm peittämässä näkymää vaan koko upea Nyc avautui silmissä täysin esteettä. Alimmalla kerroksella oli lasikaiteet, mikä myös varsin kiva koska Empiressä verkkoaita joka blokkaa tietyllä tavalla koko maiseman upeuden.

Oltiin ylhäällä reilu tunti, eikä alastuloaikaa ole mitenkään määritelty samaantapaan kuin ylösnousua, joten huipulla sai olla kaikessa rauhassa ja käydä sisätiloissa lämmittelemässä tarvittaessa ihastelun välissä. Ylhäällä oli myös varsin mukavat vartijat, jotka ehdottivat itse meistä yhteiskuvan ottamista, kun varsinasta ruuhkaa ei vielä ollut.

takki Arket /farkut Samsoe samsoe /neule Acne studios /laukku Chloe/aurinkolasit Rayban

Ylhäältä tultua päätettiin metsästää pannukakkuaamupala ja sellainen löytyi varsin läheltä, nimittäin Rockafeller centerin cafe:ssa tarjoillaan super hyviä pannareita! Omani otin mansikoilla ja mustikoilla ja kun pannarit tuotiin pöytään, niin hetken ihmettelin että olinko todella maksanut 5dollaria lisää kahdesta mansikkasiivusta ja parista mustikasta, kunnes tajusin että marjat olivatkin taikinan sisässä! Ah, vesi herähtää kielelle edelleen pannareita muistellessa. 

nyc sunset

En edes tiedä mistä aloittaa kun en oikein taida olla vielä ihan täysin prosessoinut sitä, että todella oltiin New Yorkissa ja todella kuljin niitä samoja katuja joissa lukuisat suosikkisarjat sekä -elokuvat on kuvattu. NYC oli just niin upea, uskomaton, yllättävä ja lumoava  kuin mitä olin ajatellut ja kaikkea muuta vielä enemmän, superlatiivi monessa mielessä.

Käytiin kaikki ”pakolliset turistikohteet” läpi: haahuiltiin MET:n käytävillä tuntitolkulla, ihasteltiin heräävää kaupunkia Top of the Rockissa ja illan laskeutumista Empire State Buildingissa kuin myös haistelemassa historiaa Intrepid-lentotukialustalla noin vain muutamia mainitakseni. Unohtamatta kaikkia niitä upeita ravintoloita, kahviloita ja putiikkeja. Kuvia reissussa tuli otettu reilusti yli tuhat, askeleita sen sijaan melkein 180 tuhatta. Oma instafeedinikin on edelleen Nycissä koska niitä ihania kuvia riittää jaettavaksi ihan loputtomasti.

Tämä kuva on itseasiassa napattu puhelimella just auringonlaskiessa kun käveltiin Central Parkista takaisin 6th avenuelle. Jo ihan se Central Parkissa kävely, polulta toiselle haahuilu ja luistinradan vieressä ihastelu tuntui uskomattomalta niin jotenkin tää auringonlasku teki kaikista jo koetuista onnentunteista vielä taianomaisempia. Ah, oon vieläkin niin haltioissani koko reissusta ja haluisin vaan muistella kaikkea koettu – puhumattakaan siitä, miten paljon tahtoisin jo takaisin!

Puran reissun muutamaankin eri postaukseen, jotta saan niitä edes vähän järjesteltyä eikä postausten pituus veny ihan mahdottomiksi. Ajattelin kertoa kokemukset citypassista, nähtävyyksistä, liikkumisesta ja syömisestä ! :). Tuleeko muuten mieleen toiveita reissuun liittyvistä postauksista?

1 2 3 4 11