Muutama ajatus

Pohdin ihan todella kauan oman blogin perustamista. Haaveilin paikasta, jossa saisin jakaa omia ajatuksia, unelmia ja haaveita. Ja kuten näkyy, perustin blogin sitten lopulta intoa täynnä ja sitten yllättäen huomasin, että postausten kirjoittamisen kynnys vaan tuntuu kasvavan ja kasvavan. Huomasin, että vertaisin omaa blogiani ammattilaisblogeihin, joita on tehty vuosikausia ja joiden takana on rautaisia ammattilaisia. Kokoajan mietin, että minunkin ”pitäisi olla enemmän”. Ja sen vuoksi kirjoittaminen on jäänyt, mikä on harmittanut mua myös ihan hirveän paljon.  Kunnes sitten hokasin, että ei – mun ei tarvi olla enemmän vaan tämä on hyvä. Kuulostaa ihan super kliseeltä ja sitä se varmasti myös on. Mutta jestas miten helpottavalta tuntui todeta se ääneen! En aio vertailla muihin vaan teen omaa juttuani, just sillä tavalla mikä tuntuu hyvältä. Vaihdoin myös instatilini takaisin henkilökohtaiseksi tiliksi, koska huomasin että kyttäsin ihan liikaa tilastoja ja kävijätietoja mikä vaikutti ihan liian paljon siihen, että mitä julkaisin ja milloin.

Mun ei tarvitse tuottaa sisältöä päivittäin, mutta voin tehdä niin jos se tuntuu hyvältä. Voin pohtia tänne mun iänikuisia laukkuhaaveita, matkasuunnitelmia, kuulumisia tai sitten vaan kertoa siitä, että oon käyttänyt monta iltaa tekemällä vertailevaa tutkimustyötä erilaisista blendereistä koska 6vuotta uskollisesti palvellut kirjaimellisesti levisi viime viikolla. Haluan, että blogissani on tarttumapintaa tavallisiin asioihin ja että se insiproi, tavalla tai toisella.

teddy5

Enkä millään tavalla voi sanoa itseäni ”muotibloggaajaksi” kun kuljen helposti neljä päivää putkeen samoissa vaatteissa, kuten tässä asussa joka vilahtaa myös näissä kuvissa. Mun mielestä on parasta löytää omaan vaatekaappiin kaiken upean muodin ja trendien keskeltä just ne jutut, joita tahtookin pitää päivittäin – ja vielä ajan päästäkin. Sen oon kuitenkin oppinut, että koskaan ei kannata sanoa ”ei koskaan”, varsinkin mitä tulee muotiin. Koska vielä alkusyksystä en voinut kuvitella hankkivani teddytakkia, mutta kun totuihin niiden näkemiseen somessa niin pikkuhiljaa aloin ihastua ja sitten bongasin ihan täydellisen yllättäen Samsoen valikoimista niin menoa se sitten oli – hups. Samoin oon pikkuhiljaa syttymässä tämän kevään isoimmalle trendivärille, laventelille!

takki & neule Samsoe Samsoe / koru Missoma / farkut H&M / kengät Vagabond / laukku Céline 

14 Comments

 1. Nelli 24.1.2018

  Jee, lisää juuri tavallista ”tavaraa” blogeihin! Sellaisia postauksia on vaan niin kivempi lukea ensinnäkin koska itse on ihan tavis ja toiseksi yleensä se sisältökin on paljon mielenkiintosempaa luettavaa, kun on kuitenkin kyse normaalien ihmisten normaalista arjesta. Ja usein tavisbloggaajien tyylitkin on sellaisia mitä jaksaa jatkuvasti jopa katsoa, kun täysin kopioituja asuja, samanlaisia merkkilaukkuja, yhteistyöpostauksia jne juurikaan ole (eikä tarvikaan olla).

  Vastaa
  • elinakui 24.1.2018

   Mahtava kuulla, kiitos ! <3
   Se samaistuttavuus on kyllä tärkeintä, että on jonkinlainen kosketuspinta siihen mitä lukee ja näkee :).

   Vastaa
 2. Anne Jennika 24.1.2018

  Hei en ole tainnut sulle vielä kertaakaan tänne blogiin kommentoida? Mutta ihanaa kun olet aloittanut blogin 🙂 Ihan samoja ajatuksia on minullakin, juuri tuota vertailua ammattilaisiin! Toisaalta en voisi ikinä tuottaa samanlaista sisältöä, kun olen kuitenkin 5 päivää viikossa töissä muualla. Turha siis vertailla muihin, kun blogin pitäisi olla kiva harrastus 🙂 Itse kaipaan enemmän ”tavallisten” ihmisten blogeja, ilman jatkuvia kaupallisia kampanjoita ja loppuunasti mietittyjä ja lavastettuja kuvia. Niille on paikkansa, mutta jotenkin koko blogien idea kuollut?
  Ihan superihana tuo takki! <3

  Vastaa
  • elinakui 24.1.2018

   Kiitos Anne! <3 Munkin pitäis ryhdistätyä taas kommentoinnissa, se aina jotenkin "jää" vaikka postaukset aina lukeekin 🙂
   Ja tuo vertailu on niin tutta, ja turhaa. Oma työ kun on sellainen, että vakituisia vapaapäiviä ei ole ja rytmi muutenkin vaihtelee niin en ainakaan tällä hetkellä pystyisi samaan tasoon kuin ne, jotka tekevät tätä päivätyökseen 🙂 Eikä onneksi tarvitse, tämä on ihana harrastus jonka parissa saa nollata päätä.
   Ja kiitos! Takki on ihan mielettömän ihana myös päällä, ja niiiiiiin pehmeä <3

   Vastaa
 3. Sara 24.1.2018

  Täällä kans ilmottautuu yks itseään ammattilaisiin vertaava bloggaaja! Oon sellanen täydellisyyden tavoittelija, että välillä kyllä miettii päänsä puhki oman bloginsa sisältöä. Kirjoitin itsekin samaa aihetta sivuavan postauksen blogissa ja kerroin juurikin taipumuksestani verrata omaa sisältöäni muihin. Mutta niin kuin sanoit, se auttaa kun vain päättää ja sanoo itselleen, että tämä on hyvä ja riittävä. Ei kaiken tarvitsekaan olla täydellistä!
  Musta sulla on oikein ihana blogi ja sun juttuja on mukava lueskella. Mitä kuviin tulee, ovat nekin aina ihania ja inspiroivia.
  Superia tiistai-iltaa sulle <3

  Vastaa
  • elinakui 24.1.2018

   Myönnän itsekin olevani aikamoinen perfektionisti, sen takia tuo vertailu on välillä niin hermoja raastavaa. Ja homma voi olla omalla tavallaan täydellistä, ei samanlaista ehkä kuin muilla mutta hyvä just itselle. Kirjoittamisen pitää olla kuitenkin sellaista, mistä nauttii ja mikä tuottaa iloa.
   Kiitos Sara, sun blogi on myös upea ja inspiroiva! <3

   Vastaa
 4. JohannaN 24.1.2018

  Mun mielestä on tosi jees, jos blogi ei ole niin ”ammattimainen”. Jotenkin tulee korvista ulos kaikki blogit, kun ne on niin tarkkaan mietittyjä ja kaikki on etukäteen suunniteltua. Tykkään, että tullaan fiilispohjalta höpöttelemään kuulumisia ja muuta arkista.
  Tää sun blogi on ihana! Ihan turhaan vertaat itseäsi muihin. 🙂

  Vastaa
  • elinakui 24.1.2018

   Ihana kuulla, kiitos <3
   Se fiilispohja on myös se, mitä itse kaipaan toistuvasti blogeissa. Päivät kun suurimmalta osin on just sitä arkea 🙂

   Vastaa
 5. veera 24.1.2018

  Mäkin tykkään sun blogista ihan älyttömästi! Ja myöskin vaatefilosofiasta. Mua ei yhtään inspiroi blogit, joissa pukeudutaan koko ajan uusiin (halpaketju-) vaatteisiin tai sellaisiin asuihin, jotka ei ainakaan omaan arkeeni mitenkään sopisi. Tällaisia hieman ”tavallisempia”, kuitenkin erittäin laadukkaita, blogeja on paljon mielenkiintoisempaa seurata!

  Vastaa
  • elinakui 25.1.2018

   Kiitos Veera, ihan super ihana kuulla! <3
   Enemmän mua inspiroi just se, että voidaan pukeutua samoihin vaatteisiin eikä tarvitse hankkia mitään "kertakäyttövaatteita" kaappiin ihan vain sen takia, että saisi vaihtelua kuviin.

   Vastaa
 6. Roosa 25.1.2018

  Oon seurannut sua instagramissa jo jonkin aikaa, ja sun instatililläkin on havaittavissa muutos ”ammattimaisempaan” eli tietyllä tapaa kiillotetumpaan sisältöön. Mua alkoi se jopa hieman harmittamaan, sillä aloin aluksi seuraamaan sua sun tyylitajun ja kivan sisällön takia. Oon lopettanut bloggaajien seuraamisen instagramissa oikeastaan kokonaan juuri kyseisestä syystä: en pidä liian kiiltokuvamaisesta ja aivan överihehkutuspositiivisesta materialismipainotteisesta sisällöstä, jollaista tuntuu lähes jokaiselta ammattibloggaajalta löytyvän. Tämä silti, vaikka kauniit kuvat tottakai on ilo silmälle ja itsekin olen positiivinen henkilö. Joku näkymätön raja tuossa kuitenkin menee, joka jakaa mun mielessäni aidon positiivisen ja kauniin sisällön ja sitten blogimaailman kiiltävät ja jollain tapaa siksi epäaidot kuvat ja tekstit toisistaan, ja nykyään katselen ja luen mielummin ensiksimainittuja. Toki on normaalia että sisältö kehittyy, ja esimerkiksi sinunkin kohdalla kuvien laatu on parantunut huimasti! Mun kuitenkin täytyy itsekin päästä pois vähän siitä ajatustavasta että mikään ei saisi koskaan muuttua, kuten esimerkiksi somemaailma koko ajan muuttuu.
  Aluksi olin innoissani, kun kerroit että aloitat blogin kirjoittamisen. Mulle tuli kuitenkin nopeasti fiilis, että sisältö ei ollut aivan täysin omaa itseäsi (vaikka en sinua tunnekaan), vaan ammattimaisuuden tavoittelun ja oletettuun muottiin sopeutumisen yrittämistä. Ja tämähän harvoin on edes lukijoiden, saati sitten bloggaajan itsensä toiveena, joten mahtavaa jos itsekin koet sen turhana ja aiot keskittyä omaan juttuusi vertaamatta itseäsi ammattiblogeihin, koska se on turhaa! Kuten monet täällä ovat jo kommentoineet, alkaa ammattiblogien liian sliipattu sisältö tökkimään ja on ihana lukea oikeita juttuja, joita ihmisille arjessa tapahtuu, oli ne sitten kuinka pieniä tai ”mitättömiä” tahansa, ja asioita, joihin kirjoittajilla on todellinen oma intohimo 🙂 Sama pätee valokuviin! Toivottavasti kommenttini ei ole loukkaava, halusin ennemminkin antaa palautetta siitä näkökulmasta mistä itse katselen maailmaa ja mitä arvostan seuraamissani kanavissa ja lukemissani blogeissa, eikä tarkoitus missään nimessä ole pahoittaa mieltä. Tärkeintä on kuitenkin se, että jokainen julkista instagram-kanavaa tai blogia pitävä tekee aidosti juuri sitä omaa juttuaan välittämättä muista ja muiden mielipiteistä 🙂

  Vastaa
  • elinakui 25.1.2018

   Kiitos Roosa, että kommentoit! Ihana ja todella tärkeä palaute, joka todella sai miettimään – etkä millään tavalla ollut loukkaava, päinvastoin!
   Puit niin hyvin sanoiksi sen, mitä omassa takaraivossa on pyörinyt jo pitkään. Ja juuri sen kaiken, mitä halusin tällä postauksella kertoa. Some menee niin kovaa vauhtia ammattimaisemmaksi ja sliipatuksi, viimeisen päälle mietityksi. Ja oon ”syyllistynyt” siihen itsekkin ja ehkä sen takia oon ruvennut kaipaamaan sitä fiilistä, millä Instan aikoinaan perustin itselle – aitoutta ja rentoa otetta. Toki oon hirmu onnellinen, että kuvaaminen on kehittynyt ja parantunut siinä sivussa 😀 Se ei kuitenkaan poissulje sitä aitoutta, mitä pitäisi tuoda enemmän esille. Ja oot ihan oikeassa, kun alotin kirjoittamaan blogia niin äkkiä tuli se tunne että se tyyli ei tuntunut omalta, minkä takia oli tosi hankala kirjoittaa. Olkoon tää sitten se käännekohta jonka jälkeen jatkan omalla, rennolla ja arkisella tyylillä kirjoittamista ja somettamista 🙂 Kiitos, että oot mukana ja annat rehellistä palautetta! <3

   Vastaa
 7. Ässätässä 25.1.2018

  Luen sata kertaa mieluummin kaikkea noita asioita, joista kirjoitit, kuin enää yhtäkään geneeristä muotiblogia. Musta on ihanaa, jos jonkun asukuvissa näkyvät samat vaatekappaleet useasti. Niinhän se on normaalissakin elämässä.

  Vastaa
  • elinakui 26.1.2018

   Mahtava kuulla, kiitos!
   Ja ihan totta, normaalisti tulee käytettyä samoja useita kertoja. Tai ainakin itse pyrin hankkimaan vaan lemppaeeira vaatekaappiin, joita haluaakin pitää kokoajan 🙂

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *